Tolentino Teckels

Ruwhaar en korthaar teckels 

Wie zijn wij 

Wij zijn de familie Duringhof; Jurgen en Jennifer, Arwin en Tobian. 
Samen met onze trouwe teckels wonen wij in het buitengebied van Lochem, in de schitterende Achterhoek. 
Jurgen is opgegroeid tussen de teckels. Van jongs af aan is hij omringd geweest met honden, aangestoken met "het teckel virus" door zijn ouders (Paul en Annemieke, www.ruwhaarteckelfokker.nl ). 

Jennifer komt van oorsprong uit de Filippijnen, waar het houden van honden binnenshuis niet zo normaal is als hier. Wel heeft ze al van jongs af aan honden thuis gehad, maar eenmaal in Nederland werd zij ook snel verliefd op het karakter van de teckels. 
Toen we in 2010 gingen samenwonen, mochten we van Paul en Annemieke, onze lievelingsteckel uit het ouderlijk huis "meeverhuizen". Dit werden niet 1, maar 2 lievelingsteckels; Bluesette en Picolien. Beiden standaard korthaar teckels (zwart tijger en black-and-tan).

Samen met Bluesette en Picolien hebben we vele jaren gewoond aan de Nassaulaan in Lochem. 
Zij waren getuige van onze bruiloft, de geboorte van de kinderen en alle gelukkige momenten als gezin. Picolien en Bluesette hebben beiden ook een mooi aantal nakomelingen gekregen. 

Helaas is Picolien overleden op 14-jarige leeftijd in 2021 en Bluesette in 2022 op ruim 16-jarige leeftijd. Gelukkig verwelkomden we nog voor het overlijden van Picolien een 3e teckel in ons gezin; Kaat, ditmaal een Ruwhaar teckel. Wetende dat we inmiddels bejaarde kortharen hadden, wilden we graag weer een jonge hond. Ook om te zorgen dat niet 1 van beide kortharen alleen zou komen. Kaat is een schat van een teckel; de lievelingshond van onze oudste zoon, Arwin.

Nog voor het overlijden van Bluesette, wisten we dat we graag weer een jonge korthaar zouden willen voor de toekomst. In Oktober 2021 is Millie, een standaard black-and-tan korthaar teckel, bij ons komen wonen. Zo was ons gezin weer compleet, met 1 ruwhaar en 1 korthaar teckel. 

Onderstaande foto is gemaakt met Kerst 2023; Jennifer en Jurgen, Tobian en Arwin en de ouders van Jurgen (Annemiek en Paul), samen met Millie en Kaatje en onze kat Junior samen voor de kerstboom.